حس چشایی
حس چشایی که توسط زبان تامین می شود یکی از احساس پنج گانه است که در تشخیص شوری، شیرینی، تلخی، ترشی و تندی کمک میکند.تشخیص این مزه ها توسط جوانه های چشایی است که در کناره هاوروی زبان قرار گرفته است.مخاطی که این نواحی راتشکیل می دهد از برجستگی هایی بنام پاپیلا تشکیل شده است که در هر یک از آنها تعداد 200 تا 300 جوانه چشایی وجود دارد. جوانه های چشایی برای تشخیص مزه نیازمند ترکیب ماده مورد نظر با بزاق هستند تا بتوانند مزه را به مغز منتقل کنند. درک کامل مزه بطور زیادی با درک بوی ماده ومحیط نیز ارتباط دارد. برای انجام وظایف صحیح زبان حفظ سلامت زبان اهمیت ویژه ای دارد.
زبان یکی از متهمان بوی بد دهان در ارتباط با مواد غذایی مصرف شده است.این مواد عموما دارای اجزایی بنام مرکاپتان هستند که در موادی مثل سیر یا پیاز وجود دارد. متاسفانه این مواد بوی بدی ایجادمی کنند که رفع آن نیازمند تمیز نمودن سطح زبان و دندانها است.
تحقیقات نشان داده اند که بطور طبیعی بر روی زبان آنتی بیوتیک تولید می شود.این آنتی بیوتیک ها از ابتلا شدن به انواع عفونت ها به دلیل باکتریهای موجود بر روی زبان پیشگیری می کنند. طبیعی است که تغییر ترکیب این باکتریها می تواند باعث تغییر رنگ زبان و بوی بد آن نیز شود. آویزان کردن تزیینات به زبان هوس سالمی نیست چرا که اقدامات این چنینی می توانند باعث تغییر باکتریها و خطرات مرتبط با این مسئله شکستن دندانها، تداخل با صحبت کردن، خطر عفونت و حتی بروز مشکلات مرتبط با تنفس شود.
یکی از مشکلات مرتبط با زبان چسبندگی زبان است. این اشکال به دلیل کوتاه بودن بافت متصل کننده زبان به کف دهان است. این مسئله باعث پایین تر قرار گرفتن زبان و محدودیت حرکت آن می شود. موقعیت بد زبان در این حالت می تواند باعث بروز اشکالات تکلمی ،ناهنجاریهای دندانی و فکی شود. معمولا درمان این ناراحتی با جراحی آسان است.
فرمت فایل word
تعداد صفحات 10 آماده پرینت
دارای صفحه عنوان بسم الله و فهرست
فهرست مطالب
حس چشایی.. 1
انواع مزهها 2
آستانه درك چشایی.. 3
چرا حس چشایی کم می شود؟. 3
چه چیزی باعث کاهش حس چشایی می شود؟. 4
علل شایع کاهش حس چشایی.. 4
عوارض ناشی از کاهش حس چشایی.. 5
چگونه از حس چشایی خود مراقبت کنیم؟. 5
منابع.. 7
نام فایل | حجم فایل |
---|---|
thgh10_654675_8608.zip | 318.3k |
خواص آب آب ماده ای فراوان در کره زمین است. به شکل های مختلفی همچون دریا ، باران ، رودخانه و... دیده میشود. آب در چرخه خود ، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل میشود، اما از بین نمیرود. هر گونه حیات محتاج آب میباشد. انسان ها از آب آشامیدنی استفاده میکنند، یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد. می گویند هر کس روزی یک سیب بخورد، دیگر نیازی به دکتر پیدا نمیکند. ...
چكيده: مترادف فرهنگ عامه ،فولكلور است و به آن بخش از هنر گفته مي شود كه به صورت شفاهي منتقل مي شود. يكي از شاخه هاي فولكلور، ادبيات شفاهي است كه شامل روايت هاي منظوم مانند ترانه ها ،لالايي ها ،نوحه ها،بازي هاي منظوم و...،همچنين روايت هاي منثور ماننداسطوره ها، قصه ها،چيستان ها، افسانه هاو...مي باشد.استفاده از ادبيات عامه جهت غني تر شدن ارتباط والدين با فرزندان الزامي است.براي تقويت زبان مادري كودك ...
معرفی هندوستان هند یا هندوستان با نام رسمی جمهوری هندوستان کشوری در جنوب آسیا است که پایتخت آن دهلی نو است. هند از شمال غربی با پاکستان؛ از شمال با چین، بوتان، نپال و تبت؛ و از شمال شرقی با برمه و بنگلادش همسایه است. همچنین هند از باختر با دریای عرب، از خاور با خلیج بنگال، و از جنوب نیز با اقیانوس هند مرز آبی دارد. پهناوری هند ۳۴۰۲۸۷۳ کیلومتر مربع (هفتم در جهان و ۲ برابر ایران) است. بیشتر ...
ابوعلی بلعمی ابو علی محمد بن محمد بن عبدالله البلعمی وزیر سرشناس عبدالملک بن نوح و منصور بن نوح سامانی در سده ۴ هجری بود. پدر او ابوالفضل بلعمی نیز پیش از وی وزیر دیگر فرمانروایان سامانی بود.و به دستور پادشاه «تاریخ طبرى» را از عربى به فارسى ترجمه کرد. بلعمى در این ترجمه بسیارى از موارد «تاریخ طبرى» را تلخیص کرده و در بسى موارد دیگر از منابع جدیدى استفاده کرده است به گونه ...